Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας: “Η συμβολή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (ΠΔΒ) και της Ιnternational Βiology Οlympiad (ΙΒΟ) στην αναβάθμιση της βιολογίας στο σχολείο – Ζητούμενα και προοπτικές”


Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην προβολή και αναβάθμιση της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, διοργανώνει από το 2005 τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) υπό την Αιγίδα του ΥΠΑΙΘ για μαθητές των Λυκείων της χώρας. Ο φετινός διαγωνισμός είναι ο ενδέκατος.

Ο ΠΔΒ διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) και έχει ως σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Βιολογία, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Σε περίπτωση που διακριθούν με βραβείο αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά η Βιολογία  εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Η διοργάνωση του ΠΔΒ και η συμμετοχή στην ΙΒΟ πρόκειται να συζητηθούν κατά την διάρκεια της Στρογγυλής Τράπεζας με τίτλο: “Η συμβολή του ΠΔΒ και  ΙΒΟ στην αναβάθμιση της βιολογίας στο σχολείο – Ζητούμενα και προοπτικές” που πραγματοποιείται στα πλαίσιο του συνεδρίου της ΠΕΒ “Άνθρωπος και Περιβάλλον” στις 7/12/2014 στο ΙΙΒΕΑΑ.

Συντονίστρια: Παπαζήση Χριστίνα, σχολική σύμβουλος Β/μιας Εκπαίδευσης, πρόεδρος της ΟΕ του ΠΔΒ.

Εισηγητές:

Πιτσιλαδής Τζάννος, Εκπαιδευτικός Β/μιας Εκπαίδευσης, μέλος ΟΕ του ΠΔΒ

Ταλαμάγκας Ασημάκης, Εκπαιδευτικός Β/μιας Εκπαίδευσης, μέλος της ΟΕ του ΠΔΒ, συνοδός της αποστολής ΙΒΟ 2014

Χαραλαμπίδης Κοσμάς, Επίκουρος Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Ανάπτυξης Φυτών, Βιολογικό τμήμα ΕΚΠΑ

Μπενέτου Δέσποινα, Φοιτήτρια, Μέλος της αποστολής στην ΙΒΟ 2013

Θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή των συνέδρων.

Εκ μέρους της ΟΕ
Παπαδάκης Μάνος

Απάντηση